torstai 5. kesäkuuta 2014

Tiukkaa diettiä ei sitten ole noudatettu, vai?


Whhaat? Hyi elämä. Kasvojen pesun jälkeen vielä tuon näköistä naamassa? Hyi. Ei voi muuta sanoa. Meni kyllä uusiksi mun kasvojen pesuvälineet ja -aineet. Kokeilin siis uutta, herkälle iholle tarkoitettua, kasvovettä (vai mitä lienee olikaan), ja jos tulos on tuo, en kyllä enää entistä käytä. Yökkö. Tämä on mulle nyt niin kova järkytys, että ei siitä sen enempää.

Toinen, oikea järkytys, kävi eilen iltapäivällä, kun kardiologi soitti. Oli saanut Meilahdesta konsultoitua veriarvojani ja sieltä todettiin, että omituista, että vain yksi arvo koholla. Ei ole varmaan tiukkaa diettiä noudatettu. Mitä tiukkaa diettiä? Noudatin ohjeita täydellisesti, en juonut teetä, en kahvia, en syönyt aamupalaa. Jos tämä on tiukka dietti, ihmettelen, mutta nämä oivat ainoat ohjeet, joita sain ennen labraan menoa. Uudet ohjeet pitäisi tulla pian ja uusi labra-aika. Ja menihän se lääkityskin uusiksi. Beetasalpaajat vaihdettiin alfa- ja beetasalpaajiksi. Ja tietenkin menin nettiin, tuohon  ehtymättömään viisaudenlähteeseen, josta siis löysin vaikka mitä aiheesta. Erittäin ikävää, huonoa, mutta myös hyviä artikkeleja, ja jopa sellaisia, joita ymmärsi.

Autonominen eli tahdosta riippumaton hermosto jakautuu sympaattiseen ja parasympaattiseen osaan. Sympaattisen hermoston vaikutukset ­ kuten sykkeen nousu ­ välittyvät adrenergisten reseptoreiden kautta. Näitä reseptoreita salpaavia lääkkeitä, alfa- ja beetasalpaajia, käytetään laajalti vähentämään liiallista sympaattista vaikutusta. (http://www.uta.fi/kirjasto/vaitokset/2005/2005054.html)

Tästä on ollut aiemminkin jonkun lääkärin kanssa puhe. Epäillään, että mun sympaattinen hermosto reagoi turhan liian herkästi esim. stressiin. Ja se vaikuttaa suoraan sydämen toimintaan.
Jiippii. Stressi pois. Sehän onnistuu, ihan keneltä vaan.
Ei nyt auta kuin odottaa hoitajan soittoa, jolta saan uuden labra-ajan ja toivottavasti oikeat diettiohjeet luotettavien labratulosten saamiseksi ja tulosten jälkeen toivottavasti löytyy oikea syy ja hoito.

Siihen asti näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti